Autosalon Brussel 2019: Audi Line-up

Autosalon Brussel 2019: Audi Line-upMet de nieuwe SQ2, R8 V10, A1 Sportback, Q3 SUV en TT neemt Audi heel wat nieuwigheden mee richting het Autosalon van Brussel, de in Vorst geproduceerde e-tron SUV is uiteraard de eregenodigde!

Maar liefst 27 voertuigen zullen er met een Audi badge prijken in Paleis 11 en wie naar de Dream Cars gaat kijken in Paleis 1 kan daar ook nog de vernieuwde R8 V10 Spyder ontdekken. Toch zal de aandacht voornamelijk richting de zuiver elektrische e-tron SUV gaan die op een boogscheut van de Heizel van de band rolt.

De e-tron is het eerste zuiver elektrisch aangedreven model van het merk met de vier ringen en komt met een rijbereik van 400 km bovenop een 0-100 sprinttijd van minder dan 6 seconden. Behalve de lokale productie, riant rijbereik en stevige prestatiecijfers komt de Audi e-tron eveneens praktisch voor de dag met minimaal 600 liter laadvolume en plaats voor vijf inzittenden. Optioneel kan je de zijspiegels zelfs inwisselen voor camera’s om zo nog aerodynamischer (lees: zuiniger) voor de dag te komen! Vanaf 82.000 euro de jouwe!

De nieuwe Q3 SUV en A1 Sportback zijn iets minder exotisch maar gezien de goede verkoopscijfers van hun voorgangers verwachten we hier ook de nodige interesse. Die eerste is groter/ruimer dan ooit en wil met een volwassen weggedrag voor de dag komen, hetzelfde kunnen we ook zeggen van de nieuwe A1 die met een verregaande personalisatiecatogus behoorlijk funky te configureren valt!

Met de SQ2 heeft de Q2 crossover eindelijk ook zijn potente Audi Sport uitvoering, voorzien van de 2.0-liter TFSI viercilinder, quattro vierwielaandrijving en de S-Tronic sportautomaat. Goed voor 300 pk waarmee je dankzij launch control in 4,8 seconden naar 100 km/u kan accelereren!

Twintig jaar na de lancering van de iconische TT krijgt de derde generatie Audi TT een deugddoende update mee met scherpere looks, krachtigere motoren en een grotere standaarduitrusting. Om dit heugelijk feit te vieren voorziet Audi een 20 YEARS Special Edition die eveneens op het Autosalon aanwezig is.

Line-up Audi @ Autosalon 2019
E-tron

A1 Sportback

Q2
SQ2

Q3

TT Coupé (20 years Edition)

A3 Sportback
A3 Berline

A4 Berline
A4 Avant

A5 Sportback

Q5

A6 Berline
A6 Avant

A7 Sportback
Q7

Q8
A8

R8 Spyder (Dream Cars)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...