Teaser: Mercedes CLA Coupe (2019)

Teaser: Mercedes CLA Coupe (2019)De tweede generatie Mercedes CLA maakt zijn debuut op de CES technologiebeurs begin 2019!

In navolging van de nieuwe A-Klasse zal Mercedes de volledige familie van compacte premiumwagens in het nieuw steken, zo zagen we al de A-Klasse Berline en B-Klasse MPV. De volgende in de rij is de nieuwe CLA die zich opnieuw zal onderscheiden met een knappe (sexy?) coupévormgeving, Das Haus omschrijft hem als de “the most emotional vehicle of its class”. Op die manier moet de CLA het verschil kunnen maken met de A-Klasse Berline die qua koetswerkvorm dicht bij elkaar liggen.

Op het Autosalon van Brussel zal de nieuwe CLA alreeds aanwezig zijn, hetzij in een afgesloten black box. De wereldpremière is voorbehouden aan de gerenommeerde Consumer Electronics Show (CES) beurs in Las Vegas die loopt van 8 tot 11 januari 2019. Net zoals de nieuwe A-Klasse rekent de tweede generatie CLA op een hoogwaardig en hightech interieur met grote/brede/haarscherpe beeldschermen als blikvangers. Softwarematig draait het dan weer om het MBUX systeem dat op een slimme en interactieve manier kan communiceren met de bestuurder.

Qua rijhulpmiddelen, gadgets en motoren zal de nieuwe CLA vermoedelijk de reguliere A-Klasse hatchback volgen met na verloop van tijd ook potente AMG derivaten. Een nieuwe CLA Shooting Brake staat ook nog op de planning net zoals de GLA én GLB crossovers!

Teaser: Mercedes CLA Coupe (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...