Officieel: Porsche Macan S facelift (2018)

Officieel: Porsche Macan S facelift (2018)Na de reguliere Macan (mét viercilinder!) voorziet Porsche de krachtige(re) Macan S van een deugddoende opfrisbeurt.

De vernieuwde Porsche Macan stond recentelijk nog te blinken in basisvorm op het Zoute Grand Prix gebeuren in Knokke, nu zal de Duitse SUV/sportwagenbouwer werk maken van het opfrissen van de overige motorisaties.

De vierwielaangedreven Macan S blijft trouw aan de 3.0-liter V6 benzinemotor maar krijgt dankzij ingrijpende (?) aanpassingen vanaf nu 354 pk / 480 Nm mee wat +14 pk / + 20 Nm méér is als vroeger. Daardoor doet de compacte SUV nu slechts 5,1 seconden over de 0-100 sprint in optimale omstandigheden (lees: launch control met het optionele Sport Chrono Pakket), bij 254 km/u bereik je de topsnelheid.

De vernieuwde Macan S zou scherper én tegelijk comfortabeler moeten rijden dankzij de keuze voor aluminum montagepunten voor de schokdempers (ipv staal), betere/grotere remschijven en de opnieuw gekalibreerde stabilisatoren. Voor nog meer rijdynamiek/comfort is er via de optielijst ook Porsche Active Stability Management, in hoogte verstelbare luchtvering, keramische remschijven en Porsche Torque Vectoring Plus beschikbaar.

Zowel binnenin als buitenaf krijgt de Macan S dezelfde visuele kenmerken mee als de vernieuwde Macan zoals de brede/scherpe grille, doorlopende LED achterlichten en 11” touchscreen voor het snellere Porsche Communication Management (PCM) infotainmentsysteem. Optioneel krijg je hier zelfs het GT stuurwiel uit de 911 mee!

De nieuwe Porsche Macan S is vanaf heden te bestellen aan minimaal 67.881 euro wat ongeveer 5.000 euro meer is dan de 245 pk sterke Macan viercilinder. De eerste leveringen zijn voorzien tegen de lente van 2019. Later verwachten we ook nog een opfrisbeurt van de Macan Turbo, de Macan Diesel heeft geen toekomst meer voor Porsche.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...