Officieel: Audi e-tron GT Concept (2018)

Officieel: Audi e-tron GT Concept (2018)Na de e-tron SUV maakt Audi werk van en zuiver elektrische vierdeurscoupé, tegen 2021 moet deze alreeds bij de verdelers staan!

Na de marktintroductie van de gloednieuwe (en in Brussel gebouwde) e-tron SUV heeft Audi weer tijd om verder te sleutelen aan een gamma van elektrische premiumwagens. Zo zou er eerst een praktische e-tron Sportback volgen (2019?) en dan is het tijd voor de e-tron GT (2020) waarmee de Duitsers uit Ingolstadt hun elektrische intenties niet onder stoelen of banken steken. Zo moeten er tegen 2025 meer dan vijftien elektrische wagens in de catalogus staan.

De Audi e-tron GT Concept is alvast een spirituele voorbode daarvoor die met zijn lage/brede koetswerkbouw (à la A5 en A7) rekent op een knappe lijn. Onderhuids rekenen ze op exotische (lees: lichte) materialen zoals aluminum, koolstofvezel en moderne staalsoorten.

Binnenin gaan ze dezelfde toer op met duurzame en milieubewuste materialen (kunstleer, gerecycleerde stof, …) zonder aan de gekende hoogwaardige afwerking te raden. In de koffer past er achteraan 450 liter, vooraan (onder de “motorkap”) past er nog eens 100 liter extra.

Tussen de voor- en achteras ligt er hier een 90 kWh sterke batterij en twee elektromotoren (590 pk) waarmee je 0-100 sprintjes kan doen in 3,5 seconden en een topsnelheid van 240 km/u halen. In theorie moet een elektrisch rijbereik van 400 km mogelijk zijn terwijl je met een 800V snellader in 20 minuten tot 80% kan bijladen. Daarnaast is er ook een draadloze Audi Wireless Charging beschikbaar.

Audi voorziet de eerste leveringen van de e-tron GT tegen 2021, dé grootste concurrent is de Tesla Model S.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...