Officieel: Toyota Prius facelift (2018)

Officieel: Toyota Prius facelift (2018)Na drie jaar is de nieuwe Prius rijp voor een opfrisbeurt aldus Toyota. Mét vierwielaandrijving!

De vierde generatie Toyota Prius werd gelanceerd in 2015 en op het Autosalon van Los Angeles staat de opfriste variant alreeds te blinken. Die kan je (met een scherp oog) herkennen aan nieuwe LED lichtblokken, een nieuwe grille (à la Mirai) en strakgetrokken bumpers rondom. Tevens verwelkomen we Emotional Red en Aqua Breeze Blue in de kleurboek, qua velgen zijn er nieuwe 15” of 17” exemplaren.

Interieurbeelden zijn momenteel (nog) niet vrijgegeven maar Toyota spreekt van een vernieuwde indeling van de middenconsole en het instrumentenpaneel, een luxueuzere bekleding en een groter laadvlak voor de smartphonelader. De head-up display toont vanaf heden ook navigatiehulp terwijl het Toyota Touch 2 infotainmentsysteem sneller (en dus aangenamer) moet functioneren.

Motorisch blijft de Prius vasthouden aan de 1.8-liter viercilinder hybride benzinemotor, optioneel is er wel vanaf nu vierwielaandrijving te verkrijgen onder de Hybrid AWD-i noemer.

De vernieuwde Prius staat als Europese première op de stand van Toyota tijdens het Autosalon van Brussel, kort erop begint de verkoop. Prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius 1.8!
Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius Plug-in 1.8!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...