Officieel: Ford Focus Active en Focus Active Clipper (2018)

Officieel: Ford Focus Active en Focus Active Clipper (2018)Zowel van de Focus hatchback als praktische Focus Clipper break komt Ford met een avontuurlijke Active uitvoering!

De nieuwe Focus is er in diverse smaakjes, na enkele basisversies is er een ST Line voor de sportievelingen (in afwachting van de nieuwe Focus ST / RS) en een Vignale luxe-uitvoering. De actieve medemens kon terecht bij de Focus Active vijfdeurs die iets hoger/ruiger voor de dag komt, nu blijkt dat je die cocktail ook kan krijgen voor de Focus Clipper!

De Focus Active en Focus Active Clipper onderscheiden zich met extra bescherming (uit kunststof) rondom, een hogere bodemvrijheid, een specifieke afstelling voor het chassis en twee rijmodi zijnde Slippery (glad) en Trail (onverhard). Standaard levert Ford hier ook dakrails wat de veelzijdigheid doet toenemen voor bijvoorbeeld een skibox, dakkoffer of fietsenrek!

Op motorvlak beschikken de Focus Active’s over krachtige, zuinige en moderne drie- en viercilinders zoals de 1.0-liter EcoBoost (125 pk), 1.5-liter EcoBoost (150 pk), 1.5-liter EcoBlue (120 pk) of 2.0-liter EcoBlue (150 pk). Alle motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat en genieten van geavanceerde rijhulpsystemen.

De Focus Active en Focus Clipper Active tekenen present voor het Autosalon van Brussel in januari, tegen dan moeten de eerste bestelbonnen beschikbaar zijn. Prijzen starten bij 24.200 euro (1.0i EcoBoost 125 pk) en 27.900 euro (1.5 EcoBlue 120 pk), voor de Clipper leg je nogmaals 1.000 euro extra op tafel. De reguliere Ford Focus start net onder de 19.000 euro!

Lees hier onze eerste test met de nieuwe Focus Focus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...