Tesla Model 3 compatibel met CCS laadstekkers

Tesla Model 3 compatibel met CSS laadstekkersTesla maakt haar modellengamma compatibel met de Europese laadpunten die de CCS standaard (Combined Charging System) ondersteunen.

Naar aanleiding van de nakende Europese lancering van de Model 3 komt Tesla met goed nieuws naar buiten op vlak van gebruiksvriendelijk en gebruiksgemak. Zo zou de 100% elektrische compacte berline overweg kunnen met CCS (Combined Charging System) laadkabels, een connector die de laatste jaren zich wist op te werpen als dé Europese standaard laadkabelconnector. De Model 3 kan dus gemakkelijker/sneller laden aan een CCS laadpaal waar ook een elektrische/plug-in hybride Audi, BMW, Mercedes, Porsche of Volkswagen terecht kan.

Net zoals de Model S en Model X kan de Tesla Model 3 ook terecht bij het eigen Supercharger netwerk met het eigen connectortype. Voor de Model S en Model X zou de Amerikaanse autobouwer met een CCS-adapter komen voor Europese klanten als alternatief voor de CHAdeMO kabel.

Volgens insiders zou Tesla op termijn graag elke Supercharger laadpaal voorzien van een extra CCS kabel waardoor ze het netwerk aan snelle laadpalen kunnen openstellen – tegen betaling – voor andere merken.

Tesla Model 3 compatibel met CSS laadstekkers

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...