Teaser: Mercedes-AMG GT R PRO (2018)

Teaser: Mercedes-AMG GT R PRO (2018)Voor het eerst komt de straffere Mercedes-AMG GT R boven water!

Op de aankomende Autosalon van Los Angeles (29/11 tot 9/12, voor mocht je in de buurt zijn) zal Mercedes ginds voor het eerst de GLE SUV, A-Klasse en E53 AMG voorstellen. Interessanter is de introductie van de AMG GT R PRO, een gelimiteerde en nog straffere uitvoering van de alreeds behoorlijk straffe AMG GT R!

In afwachting van de veelbelovende AMG GT Black Series – die tegen het einde van de AMG GT carrière zal verschijnen – komt het team uit Affalterbach alvast met de AMG GT R Pro zoethouder op de proppen. Zelf spreken ze van “diverse doelgerichte aanpassingen die het circuitpotentieel sterk doen toenemen” waarbij ze rekenen op hun ervaringen met de AMG GT3 en AMG GT4 racebolides. Verwacht dus geen 600 pk+ versie maar eerder voorzien van de nodige aerodynamische aanpassingen en een hardcore afstelling van ophanging/stuurgevoel. Enkele gadgets/rijhulpmiddelen van de AMG GT 4-deurs maken bovendien hun intrede bij de AMG GT R Pro.

Meer details volgen in de komende dagen, wie snel zijn interesse duidelijk maakt bij de lokale Das Haus verdeler kan hopelijk begin volgend jaar al van de straffere AMG GT R genieten!

Teaser: Mercedes-AMG GT R PRO (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...