Preview: BMW M3 Berline (2019)

Preview: BMW M3 Berline (2019)Even dromen over de nieuwe generatie BMW M3 Berline

De nieuwe 3-Reeks moet nog opduiken bij de lokale BMW verdelers en we lopen hier al even (ver) vooruit met de nieuwe M3 Berline. Die zal pas (eind?) 2019 het daglicht zien dus heb je nog wel even tijd, eerst zal de Duitse premiumconstructeur ook nog de 3-Reeks Touring en potente M340i topversie lanceren.

Maar dankzij de getalenteerde Photoshoppers Aksyonov en X-Tomi kunnen we alvast even wegdromen met de aankomende generatie M3 Berline. De eerste M3 versie kwam pas in 1986 op basis van de tweede generatie BMW 3-Reeks en wist sindsdien veel harten sneller doen slaan met de doordachte/aantrekkelijke combinatie van prestaties, rijplezier en functionaliteit.

De aankomende generatie M3 Berline zal gebruik maken van de 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor die ook dienst doet in de nieuwe X3 M en X4 M. Vermoedelijk zal die in de nieuwe M3 Berline dicht bij de 500 pk uitkomen, al dan niet als straffere M3 Competition uitvoering. Voor het eerst zou er ook grote kans zijn op een M3 Touring!

Omtrent de aandrijflijn en transmissie zijn er nog wel wat vraagtekens. Zo gingen we er lang vanuit dat de manuele transmissie er niet meer ging bijzijn tot recente berichten die gedachtegang tegenspreken. Of de achterwielaandrijving behouden blijft moet de toekomst ook nog uitwijzen, voor de krachtigere M5 Berline ontwikkelde BMW Motorsport een speelse versie van de xDrive vierwielaandrijving.

Lees hier onze rijtest met de BMW M3 Berline!

Preview: BMW M3 Berline (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...