Video: Carfection test de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (2018)

Video: Carfection test de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (2018)Kan de knappe/praktische/luidkeels Italiaan ook op dynamisch vlak bevestigen?

Naast een gamma van krachtige benzinemotoren en efficiënte diesels is de Alfa Romeo Stelvio SUV ook te verkrijgen in de Quadrifoglio (Italiaans voor klavertje vier) topversie. Daarbij zit er zowaar een 2.9-liter V6 benzinemotor in het vooronder die gekruid werd door de specialisten van Ferrari, iets dat je snel doorhebt gezien het stevige prestatiepotentieel (510 pk en 600 Nm). Dat zonder de praktische inborst van de SUV te verliezen, nog steeds heb je meer dan voldoende ruimte voor de jaarlijkse familietrip én geniet je van een hoge zitpositie wat zorgt voor gemakkelijke instap en goede zichtbaarheid.

Maar behalve praktisch, knap en relatief toegankelijk (vanaf 93.400 euro) wil de Stelvio Quadrifoglio ook op dynamisch vlak excelleren. Op de E40, E17 of Brusselse binnenring zal dat expressief karakter zich moeilijk vrijgeven, wanneer je open wegen en de bijhorende ruimte hebt in pakweg Schotland zal dat veel gemakkelijker gaan. Toevallig net ook wat Henry Catchpole van Carfection deed!

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm!
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...