Officieel: McLaren Speedtail (2018)

Officieel: McLaren Speedtail BP23 (2018)Met de Speedtail eert McLaren het verleden en meer specifiek de legendarische F1.

De McLaren F1 (een straatlegale sportwagen) werd gebouwd tussen 1992 en 1998 en kan vandaag de dag nog steeds de nodige emotie losweken bij de échte connaisseurs. Gezien hun bijna iconische status, unieke zitpositie en lijnenspel uit de hand van de Gorden Murray ben je vandaag de nodige miljoenen (reken op minimaal 7) kwijt om één van de 106 geproduceerde wagens op de kop te kunnen tikken. Als eerbetoon aan de F1 heeft McLaren nu de Speedtail gebouwd, eveneens in 106 stuks én reeds allemaal verkocht aan een stevig prijskaartje. Exclusief de nodige personalisatie door het McLaren Special Operations team.

Op visueel vlak bezit de Speedtail (codenaam BP23 Hyper GT) de nodige verwijzingen naar de F1 van weleer, denk aan de lange achterzijde, tweedelige zijruiten, korte overhang vooraan, … Aerodynamica is hier (net zoals bij de Senna) het toverwoord dus worden de zijspiegels vervangen door camera’s en zijn er “volle” velgen voorzien, binnenin krijg je een centrale zitpositie voor de bestuurder piloot en twee zetels achteraan.

Ergens verstopt onder de 5.2 meter lange McLaren Speedtail zit er een 4.0-liter achtcilinder die de hulp krijgt van een (eveneens krachtige) elektromotor. Tezamen goed voor 1.050 pk! Daarmee doe je 0-100 in 2,8 seconden, 0-200 in 6,8 seconden en 0-300 in slechts 12,8 seconden, de topsnelheid zou boven de 400 km/u liggen!Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...