Nissan Qashqai krijgt nieuwe 1.3-liter DIG-T benzinemotor (140 pk / 160 pk)

Nissan Qashqai krijgt nieuwe 1.3-liter DIG-T benzinemotor (140 pk / 160 pk)Nissan schrapt de 1.2- en 1.6-liter benzinemotor voor de Qashqai én voegt in ruil een efficiënte 1.3-liter viercilinder toe!

Na de update voor de 1.5 dCi dieselmotor heeft Nissan ook haar benzinegamma onder de loep gehouden. De populaire 1.2 DIG-T gaat eruit net zoals de 1.6 DIG-T, in ruil komt er een 1.3-liter viercilinder met 140 pk / 240 Nm of 160 pk / 270 Nm die we ook al zagen in de nieuwe Renault Scénic, Dacia Duster en zelfs de Mercedes A-Klasse. De 1.3 DIG-T is te verkrijgen met manuele versnellingsbak of de zeventraps automaat met dubbele koppeling, dat laatste is een primeur voor het gamma!

De nieuwe 1.3-liter benzinemotor in de Nissan Qashqai is zuiniger (zowel qua verbruik als CO2 uitstoot), stiller, efficiënter én ook krachtiger als voordien wat moet resulteren in méér rijplezier aldus de enthousiaste Japanners. Bestellen kan vanaf heden bij je favoriete Nissan verdeler aan 23.990 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...