Jaguar Land Rover opent fabriek in Slowakije

Jaguar Land Rover opent fabriek in SlowakijeNa China, India en Brazilië opent het Britse Jaguar Land Rover nu ook een buitenlandse productiefaciliteit in Slowakije.

Om de vooropgestelde expansiestrategie van Jaguar Land Rover tot een goed einde te kunnen brengen hebben de Britten een nieuwe fabriek opgetrokken in Nitra, Slowakije. Per direct de eerste autofabriek in het land dat vroeger tot de Sovjet-Unie behoorde. Momenteel goed voor 1.500 werknemers, op termijn zal dat oplopen tot meer dan 2.800 voltijdse betrekkingen die bijna allemaal lokaal ingevuld worden. Allen hebben ze een intensief trainingsprogramma gevolgd van 12 weken om te voldoen aan de strenge (premium!) eisen van Jaguar Land Rover.

Momenteel rolt de nieuwe Land Rover Discovery van de band in Slowakije, in optimale omstandigheden kunnen er hier 150.000 wagens per jaar van de band rollen. Dankzij strategische inspanningen op vlak van intelligente en geconnecteerde productietechnologieën moet de procesefficiëntie, aflevering en kwaliteit gewaarborgd zijn, daarnaast is er ruimte om hier eventueel ook andere wagens en onderdelen te produceren.

Europa heeft het grootste aantal Jaguar Land Rover verkooppunten met bijna 800 concessiehouders in 42 landen. Sinds het begin van 2018 heeft Jaguar Land Rover al meer dan 94.000 wagens verkocht in Europa.

Lees hier onze rijtest met de Land Rover Discovery 3.0 TD6!

Jaguar Land Rover opent fabriek in Slowakije

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...