Skoda Scala zet in op technologie, design en connectiviteit

Skoda Scala zet in op technologie, design en connectiviteitSkoda geeft meer details en beelden vrij van de aankomende Scala!

In afwachting van de onthulling van de compacte Scala voorziet Skoda alvast meer details. De Scala moet de huidige Rapid en praktische Rapid Spaceback vervangen maar zal zich hoger gaan positioneren, zowel qua vormgeving, binnenruimte en technologie.

Met de Vision RS Concept hadden we alvast een visueel voorproefje van wat we mogen verwachten, op basis van de (sterk gecamoufleerde) beelden is het duidelijk dat de kersverse Skoda Scala het initieel iets rustiger zal aanpakken. Met een lengte van 4,36 meter is hij (zij?) wel een pak groter dan de Rapid, daardoor is er binnen véél binnenruimte voorhanden wat goed nieuws is voor de inzittenden en bagage. Die laatste schommelt tussen de 467 liter en 1.410 liter.

De Scala rekent in de eerste plaats op vijf verschillende motorisates, variërend tussen 90 pk en 150 pk, met keuze uit drie TSI’s (1.0 driecilinder en 1.5 viercilinder benzine), één TDI (1.6-liter diesel) en één G-TEC (1.0 CNG of aardgas) versies. Met het blitse Vision RS Concept laten de Tsjechen alvast uitschijnen dat er op termijn ook gedacht kan/mag worden aan een sportieve(re) uitvoering.

Daar waar de Rapid eerder een grijze muis was zou de Skoda Scala een pak meer inzetten op moderne veiligheid en luxe gadgets. Denk aan Full LED koplampen/achterlichten, Side Assist, Rear Traffic Alert, Park Assist, digitaal dashboard, dynamische richtingaanwijzers, elektrisch inklapbare trekhaak, over-the-air updates, sportonderstel, …

De Skoda Scala staat in de eerste helft van 2019 bij de lokale verdeler, voor een Belgische prijsindicatie is het nog te vroeg.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...