Preview: toekomstplannen Opel tot 2020

Preview: toekomstplannen Opel PACE! tot 2020Opel wil de komende jaren met een nieuw PACE! masterplan sterk inzetten op … SUV’s én elektrificatie!

Na de bijzonder ambitieuze “7 in 2017” doelstelling werd Opel, de meest toegankelijke Duitse autoconstructeur, midden 2017 zowaar overgenomen door de Franse PSA (Peugeot en Citroën) groep! Intussen maken ze in Russelsheim (HQ Opel in Duitsland) zowaar weer winst en laten ze in hun kaarten kijken omtrent het toekomstige gamma. Daar is er jammer genoeg geen plaats meer voor een nieuwe generatie van de Adam, Karl en Cascada. Al is het een grote vraag of iemand daar écht rouwig om zal zijn?!

Begin 2019 moet het PACE! plan in werking treden en resulteren in acht nieuwe modellen (nieuwe auto’s, nieuwe varianten of opfrisbeurten) voor het einde van 2020. Zo verwachten we een nieuwe Corsa (én zuiver elektrische e-Corsa!), Grandland X plug-in hybride, nieuwe Vivaro bestelwagen en een volwaardige opvolger voor de stoere Mokka X. Door in te zetten op de populaire SUV koetswerkvorm wil Opel hier groeien van 25% naar 40%!

Eind 2020 zal het elektrische Opel gamma ongeveer vier uitvoeringen tellen, tegen 2024 moet het volledige aanbod geëlektrificeerd zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...