Officieel: Hyundai i40 facelift (2018)

Officieel: Hyundai i40 facelift (2018)De Hyundai i40 Sedan en i40 Wagon genieten van een strakgetrokken uiterlijk, zuinigere motoren en nieuwe veiligheidsfeatures!

In navolging van de (beperkte) facelift van de i30 volgt Hyundai nu met een soortgelijke update voor de grotere i40 om te voldoen aan de nieuwe (strenge!) WLTP eisen. De designers grepen deze kans direct aan om de i40 (die er als vierdeurs Sedan en praktische Wagon is) van een bijgewerkte grille te voorziet net zoals nieuwe 18” velgen.

Binnenin is er dan weer méér keuze dankzij twee (Merlot Red en Grey/Black) nieuwe uitvoeringen voor de bekleding naast de nodige chroom accenten en een hoogwaardige afwerking. Met de integratie van de Hyundai SmartSense technologie (zoals ondermeer Forward Collision-Avoidance Assist) is deze Koreaanse D-segmenter een pak veiliger dan voorzien.

Op vlak van motoren maakt de nieuwe 1.6-liter CRDi Smartstream viercilinder diesel (ipv de 1.7 CRDi) zijn opwachting met 115 pk / 280 Nm (113 g/km CO2) of 136 pk / 320 Nm (114 g/km CO2), in dat laatste geval optioneel met de 7-traps automaat met dubbele koppeling. Als benzine-alternatief is er nog een 1.6-liter GDi met 135 pk voorhanden.

De bijgewerkte i40 staat binnenkort bij de lokale Hyundai verdeler én zal een van de grote nieuwigheden worden op het Autosalon van Brussel 2019.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...