Productie Audi A1 Sportback (2018) van start

Productie Audi A1 Sportback (2018) van startDe nieuwe Audi A1 Sportback rolt van de band in Spanje!

Na een gezegende carrière vanuit Brussel wordt de tweede generatie Audi A1 in Spanje gebouwd aangezien ze in Vorst nu de e-tron in elkaar schroeven. In de Seat fabriek van Martorell worden ook de Arona, Ibiza en Polo gefabriceerd, tezamen delen deze de MQB A0 genen met de nieuwe A1 die exclusief als A1 Sportback gebouwd zal worden. In het verleden bouwde ze in dezelfde fabriek ook al de Audi Q3 SUV, daarvan werd de nieuwe generatie toegewezen aan de Audi fabriek van Gyor in Hongarije.

De nieuwe Audi A1 Sportback tekent grotere buitenafmetingen op wat logischerwijs voor meer ruimte (en comfort) binnenin zorgt. Zo groeit het laadvolume tot minimaal 335 liter (maximaal 1.090 liter) en kan je (indien het budget het toelaat) kiezen voor hightech veiligheidssystemen en rijhulpmiddelen. Qua personalisatie kan je nog verder gaan als voordien.

Momenteel is de nieuwe A1 Sportback te bestellen als 30 TFSI (met een 116 pk sterke 1.0-liter TSI driecilinder) aan 21.229 euro, op termijn volgen er andere benzineversies. Dit in tegenstelling tot TDI dieselmotoren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...