Zoute Grand Prix 2018: Belgische premieres

Zoute Grand Prix 2017: Belgische premièresDe fabelachtige sfeer van de Zoute Grand Prix is – samen met de zonnige weersvooruitzichten – genoeg om af te zakken naar Knokke dit weekend. Wie toch nog twijfelt, wederom staan er enkele Belgische premières op het programma!

In Knokke kan je elk (zonnig) weekend wel een royale hoeveelheid blitse sportwagens tegenkomen, dit weekend mag je aan nog méér grandeur verwachten dankzij de Zoute Grand Prix. Het programma loopt vanaf woensdag tot zondag met diverse veilingen, een concours, rondritten, apéro’s, diners maar het grote publiek zal voornamelijk uitkijken naar het Zoute Top Marques gebeuren. Daarbij wordt de buurt rond het Albertplein opgefleurd met heel wat moderne sportwagens. Op de dijk zijn er dan weer grote merkpaviljoenen opgetrokken met interessante nieuwigheden waaronder zelfs enkele Belgische premières!

Belgische premières Zoute Grand Prix 2018:

  • Audi e-tron SUV: De gloednieuwe en zuiver elektrische SUV van Audi, de e-tron is zowaar een Belgisch product! Praktisch, hightech en performant dankzij de meest innovatieve technieken, dankzij een rijbereik van 400 km kan deze e-tron dagdagelijks ingezet worden.
  • Aston Martin DBS Superleggera: als topversie van de huidige V12 modellen wil de nieuwe DBS Superleggera zich als Brits Grand Tourer alternatief profileren ten opzichtige van de Ferrari 812 Superfast.
  • Porsche Macan facelift: de compacte doch praktische Porsche Macan SUV werd strakgetrokken en geniet vanaf nu van meer LED’s, meer veiligheid, meer connectiviteit en betere rijhulpsystemen.
  • BMW 8-Reeks Coupé: de opvolger (al horen ze dat niet graag) van de 6-Reeks Coupé stijgt tot 8-Reeks en nestelt zich zonder problemen naar de 7-Reeks limousine. De fanboys konden hem al ontdekken tijdens de BMW Artville in Knokke, nu is hij beschikbaar voor het grote publiek. Behalve een degelijke 840d (320 pk) is hij ook al te bestellen als M850i (530 pk) in afwachting van de M8 Coupé!
  • Lexus UX: Na de grotere RX en grote NX volgt Lexus de crossoverhype met de introductie van de nieuwe UX die voor het eerst te zien is in België. De UX250h levert interessante prestaties (178 pk / 96 g CO2) in een praktische doch compacte verpakking.
  • Lexus ES: Vergeet wat je wist over de GS, Lexus introduceert nu de ES Berline die het leven van de 5-Reeks, E-Klasse en A6 moeilijk zal proberen maken. De premium ES250h is voorzien van een hybridesetup (218 pk / 100 g CO2) en een uitgebreide standaarduitrusting.
  • Rolls Royce Cullinan: Vorig jaar zagen we tijdens de Zoute Grand Prix de kolossale Phantom voor het eerst, nu zullen we hier oog in oog staan met de Rolls Royce Cullinan! Die gaat linea recta voor de titel van meest luxueuze SUV aller tijden terwijl de 6.75 liter V12 benzinemotor (560 pk / 850 Nm) in combinatie met vierwielaandrijving de nodige prestaties levert.
  • McLaren 600LT: Voor wie zo’n 570S Coupé niet volstaat is er nu een lichtere, krachtige én gelimiteerde 600LT uitvoering. Op termijn volgt er vermoedelijk een dakloze 600LT Spider!
  • McLaren Senna: De 800 pk sterke Senna is het meest recente product uit de McLaren Ultimate Series (na de P1 en P1 GTR) en is (perfecte?) de belichaming van een extreme circuitwagen … die tevens straatlegaal is! Op donderdag en vrijdag te bezichtigen op de zeedijk, in het weekend is hij te bezichtigen – tezamen met een Belgische McLaren P1 GTR – op het Concours d’Elégance op de Royal Zoute Golf Club.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...