Officieel: Porsche 911 Speedster (2018)

Officieel: Porsche 911 Speedster (2018)
Na het concept krijgen we nu dé productieversie van de Porsche 911 Speedster!

Net voor de zomer onthulde de legendarische sportwagenbouwer uit Stuttgart nog de Speedster Concept al wist iedereen dat er een productieversie op de planning stond. Op het Autosalon van Parijs is het dan eindelijk zo ver, dé nieuwe 911 (991) Speedster van de uitgaande generatie Negenelf. Tenzij ze nog een (of meerdere) special final edition’s uit hun mouw zullen schudden!

De nieuwe 911 Speedster is een eerbetoon aan de Porsche 356 die exact 70 jaar geleden het levenslicht zag, tevens het eerste product van Porsche! Traditiegetrouw geniet de Speedster van een originele (cabrio)dakconstructie met typerende achterdek, daarnaast voorziet Porsche exclusieve rode details en de nodige gadgets (21” velgen!). Wie nog verder wil gaan qua personalisatie kan bijbetalen voor de Heritage Design Packages.

De Porsche 911 Speedster rekent op een potente zes-in-lijn boxermotor die 500 pk levert (wat wijst op een GT3 configuratie). Slechts 1.945 exemplaren van deze tweezitter zullen gebouwd worden begin 2019, prijzen volgen snel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...