Officieel: BMW 3-Reeks Berline (2018)

Officieel: BMW 3-Reeks Berline G20 (2018)De zevende generatie (!) BMW 3-Reeks moet (opnieuw) dé succesvolle belichaming van rijplezier worden!

De 3-Reeks is sinds ’75 op de markt wat zich vertaalde in meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren, op het Autosalon van Parijs haalde BMW zojuist het doek van een zeven (veelbelovende) generatie. De nieuweling (codenaam G20) geniet van een nieuwe designtaal, een sfeervol interieur alsook geavanceerde technologie op het gebied van rijassistentiesystemen, bediening én connectiviteit.

Qua design oogt deze BMW 3-Reeks Berline zeer herkenbaar desondanks de lovende woorden uit München omtrent “iconisch ontwerp”, “nieuwe designtaal” of “moderne esthetiek, sportiviteit en passie”. Het lijkt eerder never change a winning team! Aerodynamisch is het geheel dan weer wél wat een positieve invloed heeft op het verbruik, met diverse uitvoeringen (Advantage, Sport Line, Luxury Line en M Sport) en een brede personalisatiegids (met maximaal 19” velgen) kan iedereen – met het nodige budget – een knappe configuratie maken. Standaard krijg je LED verlichting voor, achteraan én in het interieur mee!

Binnenin heerst er een sterk verfijnde premium ambiance die nog meer op de bestuurder is gericht met overzichtelijke bedieningselementen, nieuwe zetels, nieuw stuurwiel en hoogwaardige details. Dankzij de grotere buitenafmetingen is meer schouder- en elleboogvrijheid, beenruimte én kofferruimte (minimaal 480 liter) voorhanden. Het optionele glazen dak is maar liefst 10 cm groter dan bij de uitgaande generatie!

Aan digitale schermen ook geen gebrek in de nieuwe 3-Reeks, zeker wanneer je voor de blitse BMW Live Cockpit Professional topversie (inclusief Hey BMW spraakassistentie)! Via BMW Connected en BMW ConnectedDrive services breng je het connectiviteitsgehalte van deze Sports Sedan tot een ongezien niveau, na de 7-Reeks en 5-Reeks maakt de BMW Digital Key nu zijn intrede bij de 3-Reeks! Parkeren en manoeuvreren verloopt dan weer eenvoudiger dan ooit dankzij systemen als Parking Assistant en Park Distance Control.

Tegen de lente van 2019 is de marktlancering voorzien van de BMW 3-Reeks benzine met keuze uit een 320i (184 pk / 300 Nm), 330i (258 pk / 400 Nm), 318d (150 pk / 320 Nm), 320d (190 pk / 400 Nm) en 330d (265 pk / 580 Nm). De instapversies rekenen op een manuele zesbak, als alternatief (of standaard voor de krachtigere uitvoeringen) staat de 8-traps Steptronic automaat paraat. Zoals het een échte Dreier beaamt is er hier uiteraard achterwielaandrijving aanwezig als zijn er ook xDrive uitvoeringen beschikbaar met slimme vierwielaandrijving. Na verloop van tijd volgt de M340i M Performance (360 pk ?) in afwachting van een nieuwe generatie M3 Berline, een 330e iPerformance model met plug-in hybride aandrijving zal vrij snel in de showrooms staan.

Behalve een strakgetrokken vormgeving, modern interieur en efficiënte krachtbronnen is het vooral uitkijken naar het rijgedrag van de nieuwe BMW 3-Reeks. Dankzij een verbeterde wielophanging, nieuwe dempertechnologie, stijvere carrosseriestructuur, toegenomen spoorbreedte, gewichtsoptimalisatie, een laag zwaartepunt én een ideale gewichtsverdeling van 50:50 oogt het op papier goed, hopelijk is het in de praktijk voldoende om te schitteren op die aantrekkelijke (en bochtenrijke!) bergpas. Voor de dynamische meerwaardezoeker is er optioneel nog een M sportonderstel met verlaagde ophanging, adaptief M chassis, variabele sportsturing, M sportremsysteem en elektronisch aangestuurd M Sport differentieel met volledig variabele sperwerking beschikbaar.

Daarvan afgezien trekt deze BMW ook stevig de kaart van handige rijhulpmiddelen (inclusief autonoom rijden) dankzij moderne gadgets zoals Driving Assistant Professional (met verder ontwikkelde Active Cruise Control met Stop & Go functie), Steering and Lane Control Assistant, Lane Change Warning en Lane Departure Warning, actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, ontwijkassistentie, Crossing Traffic Warning, Priority Warning en Wrong-Way Warning! Ook de nieuwe generatie van het BMW Head-Up Display is hier te verkrijgen.

Wie een nieuwe BMW 3-Reeks Berline zegt, zegt een nieuwe 3-Reeks Touring (praktische braakversie), M3 Berline (sportversie), 4-Reeks Coupé (tweedeurs coupé), 4-Reeks Cabrio (cabrio), 4-Reeks Gran Coupé (vierdeurs coupé) en M4 afgeleiden. Omtrent een nieuwe generatie 3-Reeks GT heerst er nog enige onduidelijkheid. Prijzen volgen hopelijk spoedig!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...