Preview: Ford Mondeo Clipper Hybrid (2019)

Preview: Ford Mondeo Clipper Hybrid (2019)Ford komt volgend jaar met een hybride uitvoering van de functionele Mondeo Clipper.

Momenteel is enkel de nieuwe Mondeo Berline (vierdeurs) te verkrijgen als Hybrid of Vignale Hybrid naast efficiënte diesel- en benzinemotoren, in 2019 krijgen we speciaal voor de Europese markt ook een soortgelijke uitvoering van de Mondeo Clipper. Naast de praktische kwaliteiten (laadvolume van 488 liter tot maximaal 1.630 liter) zal de Mondeo Clipper Hybrid dus ook zuinig(er) en milieuvriendelijk(er) voor de dag komen.

De huidige Ford Mondeo Hybrid (187 pk) maakt gebruik van een 2.0-liter benzinemotor, krachtige elektromotor, lithiumionbatterij van 1,4 kWh en een automatische versnellingsbak met 8 verzetten. Met de magere batterijcapaciteit is het zuiver elektrische rijbereik beperkt tot enkele kilometers, alvast een werkpunt voor de (finale?) ontwikkeling van de Mondeo Clipper Hybrid.

De uiteindelijke verbruiks- en CO2 cijfers zal de Blauwe Ovaal later bekend maken net zoals het prijskaartje.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Ford Mondeo!
Lees hier onze rijtest met de nieuwe Ford Mondeo Vignale!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...