Officieel: Nissan Qashqai 1.5 dCi update (2018)

Rijtest: Nissan Qashqai 1.6 dCi (2017)De 1.5-liter dieselmotor in de populaire Nissan Qashqai doet het met meer vermogen, betere prestaties en minder schadelijke uitstoot.

In navolging van de nieuwe (en vooral strengere) WLTP regelgeving omtrent verbruik- en uitstootcijfers komt Nissan met een update voor de 1.5 dCi die in de Qashqai SUV prijkt. Zonder te gaan vervelen met technische details is de vernieuwde turboviercilinder diesel nu een pak zuiniger, efficiënter en schoner dankzij een nieuw SCR systeem (Selective Catalytic Reduction) samen met AdBlue de uitstoot van fijn stof (NOx) reduceert.

De Qashqai 1.5 dCi doet het vanaf heden met 115 pk (85 kW) wat 5 pk meer is dan voordien, het koppel van 260 Nm blijft ongewijzigd. Met de introductie van een overboostfunctie kan de dieselmotor gedurende 15 seconden extra vermogen (5 pk + 25 Nm) leveren!

De Qashqai is in Europa het succesvolste model in de geschiedenis van de Japanse autoconstructeur. Er zijn sinds de introductie van de eerste generatie Qashqai ruim 2,3 miljoen exemplaren verkocht.

De vernieuwde Nissan Qashqai 1.5 dCi is de jouwe vanaf 25.840 euro met voorwielaandrijving en een manuele transmissie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...