Teaser: Mercedes B-Klasse MPV (2018)

Teaser: Mercedes B-Klasse MPV (2018)De nieuwe B-Klasse blijft praktisch.

Naast de AMG GT43, A35 AMG, EQC en nieuwe GLE komt Das Haus met nog een wereldpremière naar het Autosalon van Parijs, namelijk de gloednieuwe B-Klasse (codenaam W247). De derde generatie MPV trekt zoals de technisch gerelateerde A-Klasse voluit de kaart van technologie (digitaal dashboard) en gadgets (MBUX!) met een strakke vormgeving, toch blijft de B-Klasse trouw aan zijn praktische inborst als we een eerste teaser mogen geloven.

De Duitse premiumconstructeur uit Stuttgart verwijst bij de B-Klasse graag naar de Sports Tourer term, we zijn benieuwd hoe zich dat gaat vertalen inzake uitstraling en rijgedrag. Daarbij ligt de focus ongetwijfeld opnieuw op comfort dat ietwat versterkt wordt dankzij de hoge(re) zitpositie (inclusief goede zichtbaarheid rondom). Als antwoord op de BMW 2-Reeks Gran Tourer komt er ook een zevenzit uitvoering.

Op vlak van motoren verwachten we initieel geen grote verrassingen, op termijn volgen er sowieso plug-in hybride varianten. Een nieuwe B-Klasse Electric Drive zal er niet meer inzitten, daarvoor moeten we hopen – na verloop van tijd – op een EQB. AMG derivaten staan niet op de planning.

Klik hier voor de teaser op Facebook te ontdekken.

Update 1/10: nog een teaser die heel wat meer vrijgeeft!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...