Officieel: Hyundai i30 Fastback N (2018)

Officieel: Hyundai i30 Fastback N (2018)Na de begeerlijke i30 N komt Hyundai nu met een potente i30 Fastback N!

De sportieve Hyundai N divisie maakte furore met hun eerste wapenfeit, de i30 N, terwijl Veloster N exclusief voorbehouden werd voor Amerika. Naar aanleiding van het Autosalon van Parijs komt er nu een tweede Europese N telg bij, namelijk een potente versie op basis van de lifestyle i30 Fastback. In zijn reguliere uitvoeringen weet die zich te onderscheiden met zijn knappe daklijn en extra binnen/bagageruimte, kwaliteiten die de i30 Fastback N gewoon overnemen.

Zoals het een sportief model beaamt voorziet Hyundai deze i30 Fastback N van enige visuele opsmuk, traditioneel in de vorm van een subtiele spoiler, 18” of 19” velgen, rode remklauwen, dubbele uitlaatmonden en een verlaagd onderstel. Binnenin wordt dat ondermeer veel alcantara, sportzetels, N rijmodi schakelaars en een prestatiemenu voor de boordcomputer. Rode accenten maken het geheel af, zowel binnen als buiten.

De Hyundai i30 Fastback N deelt zijn motorisch hart met de i30 N hatchback, zijnde een 2.0-liter viercilinder benzine met 250 pk of 275 pk (Performance Pack uitvoering). Daarmee zit je in respectievelijk 6,2 en 6,1 seconden aan het eerste honderdtal, beiden moeten het stellen met een topsnelheid van 250 km/u en een motorkoppel van 353 Nm.

Een Belgische prijs voor de Hyundai i30 Fastback N werd (nog) niet gecommuniceerd, logischerwijs ligt deze iets hoger (3.000 euro?) dan wat ze vragen voor de i30 N!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...