Officieel: Toyota Yaris Y20 special edition (2018)

Officieel: Toyota Yaris Y20 special edition (2018)Toyota viert 20 jaar Yaris met een rijkelijke Y20 uitvoering!

We schrijven 1998 als de Toyota Yaris voor het eerst zijn opwachting maakt in het B-segment op het Autosalon van Parijs, twee decennia later zetten de Japanners hun compacte stadswagen in de spotlight op dezelfde plaats. De Yaris werd vorig jaar nog opgefrist en kreeg naast de veelgeprezen Yaris GRMN hot hatch uitvoering recentelijk nog een blitse Yaris GR Sport variant.

De feestelijke Yaris Y20 uitvoering komt met een goudkleurige lak (een verwijzing naar het showmodel uit ’98), verdonkerde achterruiten, 15” velgen en donkere details voor de grille, spiegelkappen en zijlijsten. Unieke Y20 maken het geheel af aldus Toyota!

Het sinistere thema loopt verder door aan de binnenzijde met een donkere middenconsole, stuurinzetstukken en ruitjesstofbekleding. De verchroomde randen van de ventilatiemonden, luidsprekers en versnellingspook zorgen dan weer voor een contrasterend effect. Ook hier zijn er meerdere Y20 badges present.

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Toyota Yaris Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...