Poll: Mercedes-AMG GT R vs Aston Martin DBS Superleggera

Poll: Mercedes-AMG GT R vs Aston Martin DBS SuperleggeraEen potente Brit neemt het met zijn kolossale V12 op tegen een Duits raspaard met slechts een V8 onder de kap!

De Aston Martin DBS Superleggera is als vlaggenschip van dienst gezegend met maar liefst 725 pk en 900 Nm dankzij het prestatiepotentieel van de 5.2-liter V12 mét turbo’s. In ruil voor minimaal 275.000 euro kan je in 3,4 seconden naar 100 km/u accelereren terwijl de topsnelheid maar liefst 338 km/u bedraagt.

De Mercedes-AMG GT R is hier de moedige uitdager van dienst, wetende dat zijn 4.0-liter V8 slechts 585 pk en 700 Nm genereert. Daarmee doe je 3,6 seconden over de 0-100 sprint en ben je (als je ergens een lang recht stuk asfalt ter beschikking hebt) in staat om 318 km/u aan te tikken. Met een vanafprijs van 170.000 euro is de gifgroene Duitser wel een pak toegankelijker dan de elegante Aston Martin.

Onze collega’s van Top Gear hebben de twee kemphanen naast elkaar gezet en gekeken of de theoretische cijfers zich ook correct vertalen naar de praktijk. Afgezien van het aantal cilinders, de kleur of het formaat van de spoiler, welke potente coupé geniet je voorkeur?

Mercedes-AMG GT R vs Aston Martin DBS Superleggera

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...