Officieel: Volvo V60 Cross Country (2018)

Officieel: Volvo V60 Cross Country (2018)In navolging van de praktische V60 Break lanceert Volvo naar goede gewoonte ook een avontuurlijke V60 Cross Country variant!

Met extra bescherming rondom, aangepast onderstel/ophanging en zes centimeter extra bodemvrijheid (totaal van 21 cm) worden de offroadcapaciteiten van de nieuwe Volvo V60 een pak groter als je kiest voor de avontuurlijke Cross Country uitvoering. In het stedelijke Vlaanderen misschien wat overkill om hiermee tijd door te brengen op de filegevoelige E40, E17 of stadsring, in meer afgelegen gebieden zoals in Noord- of Zuid-Europa zijn ze grote fan van dergelijke varianten.

Dankzij een grotere spoorbreedte voor- en achteraan geniet deze Volvo V60 Cross Country ook van meer stabiliteit op slecht wegdek, vierwielaandrijving is bij deze V60 Cross Country generatie nog steeds standaard evenals Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control en een speciale Off-Road rijmodus. Dankzij de hoge(re) zitpositie krijg je een beter zicht rondom en een gemakkelijkere instap.

Visuele verschillen ten opzichte van de V60 Break blijven beperkt tot de kunststof bescherming rondom de wielkasten, Glossy Black raamomlijsting (optioneel) en een andere achterbumper mét Cross Country inscriptie. Qua veiligheid en rijhulpsystemen (Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation, Cross Traffic Alert met Autobrake, …) volgt de V60 Cross Country uiteraard de recente nieuwigheden van Volvo uit de 60- en 90-reeks. Inzake laadvolume doet de V60 Cross Country het met 529 liter tot maximaal 1.366 liter kofferruimte.

De marktlancering is voorzien voor begin 2019 met de D4 AWD (190 pk) en T5 AWD (250 pk), op termijn volgen normaliter de krachtigere D5 AWD en T6 AWD motoren. Later volgen er milde hybrides en plug-inhybrides in tegenstelling tot de V90 Cross Country.

Belgische (vanaf)prijzen volgen in een later stadium, reken op een beperkte meerprijs ten opzichte van een soortgelijke Volvo V60 uitvoering.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...