Video: CarWOW test de nieuwe Suzuki Jimny (2018)

Video: CarWOW test de nieuwe Suzuki Jimny (2018)Een eerste kennismaking met deze veelbelovende compacte Suzuki Jimny.

In het SUV segment heb je anno 2018 meer dan genoeg genoeg tussen allerhande luxueuze, fancy of zelfs extreem krachtige alternatieven. Iets compacter is de Suzuki Jimny die al meedraait sinds 1970 en eerder dit jaar volledig in het nieuw werd gestoken. De vierde generatie Jimny blijft trouw aan zijn verregaande offroadskills (dankzij ladderchassis, vierwielaandrijving en lage veldversnelling), qua design trekt hij nu de kaart van een bijzonder geslaagde vormgeving. Zeker als je opteert voor de Kinetic Yellow lakkleur.

We verwachten de geinige Japanner tegen het einde van het jaar bij de Belgische Suzuki verdeler, steeds voorzien van een 1.5-liter viercilinder benzinemotor (102 pk / 130 Nm). Dat moet voldoende zijn om de 1.090 kg zware Jimny in beweging te brengen/houden. Naast een manuele versnellingsbak met vijf verzetten is er ook een 4-traps automaat beschikbaar!

Lees hier onze rijtest met de oude Suzuki Jimny 1.3i 4×4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...