Productie Volkswagen Beetle nadert einde

Productie VW Volkswagen Beetle nadert einde - Final EditionDe laatste Volkswagen Beetle zal in 2019 van de band rollen in Mexico.

De Volkswagen Beetle zag het levenslicht in de jaren ’30 en het ziet er naar uit dat het iconische succesverhaal zal stranden in 2019. Na meer dan 21 miljoen verkochte exemplaren (!!) kwam de productie in 2003 alreeds ten einde, Volkswagen probeerde het kort erop opnieuw met de New Beetle maar die kon niet echt aanslaan. De productie in Europa werd vervolgens stilgelegd en volgend jaar zal hetzelfde gebeuren in Puebla (Mexico).

De Duitse autoconstructeur uit Wolfsburg wil volop inzetten op praktische gezinswagens, SUV’s en elektrische wagens en moet daarvoor bepaalde modellen schrappen. VW USA zet de Beetle (en diens 70-jarige leeftijd) nog eens in de kijker met een royaal uitgeruste Final Edition.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Beetje 1.2 TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...