Officieel: Toyota Yaris GR Sport (2018)

Officieel: Toyota Yaris GR Sport (2018)Na de gelimiteerde Yaris GRMN is er nu een meer toegankelijke Toyota Yaris GR Sport uitvoering.

Slechts 400 stuks van de zeer begeerlijke Toyota Yaris GRMN kwamen er richting Europa waardoor de stevige prijs (32.000 euro in België) ietwat te rechtvaardigen valt. Zeker omdat hij op vlak van rijgedrag en stuurgevoel wist te excelleren als een volwaardige (compact) hot hatch.

Om diegene die toen uit de boot vielen nu te soigneren lanceert Toyota de Yaris GR Sport uitvoering in een vijfdeursconfiguratie. Op visueel vlak komen die met een aangedikt uiterlijk dankzij rode accenten, 17” velgen, contrasterend zwart dak, Shark Fin antenne, achterspoiler en unieke koplampen. Binnenin zitten er GR sportzetels en een driespakig stuurwiel naast een sportieve(re) bekleding.

De motorkeuze bepaal je hier zelf op basis van het bestaande Yaris aanbod, ook de 1.5-liter Hybrid is dus te combineren met deze blitse looks. Voor een aangenaam rijgevoel werden de Sachs Performance dempers en ophanging aangescherpt en zit er een stabilisatorstang voor extra stijfheid. De Yaris GR Sport ligt ook 11mm dichter bij het wegdek.

Het nieuwe model zal vanaf 2019 te koop zijn maar maakt zijn werelddebuut op het Autosalon van Parijs. Op termijn mogen we nog GT Sport uitvoeringen verwachten doorheen het gamma van de Japanse autoconstructeur.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Yaris Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...