Officieel: Kia ProCeed en ProCeed GT (2018)

Officieel: Kia ProCeed (2018)De derde koetswerkvariant van de nieuwe Kia Ceed is de ProCeed, ditmaal een sexy shooting brake uitvoering!

Daar waar de ProCeed bij de vorige generatie Ceed nog een sportief gelijnde driedeurs was slaat de Koreaanse autoconstructeur nu een volledige andere weg in. De nieuwe Kia ProCeed is namelijk een shooting brake met coupé-achtige lijnen en is steevast uitgevoerd in de royaal uitgeruste GT Line of GT uitvoering. Ook het rijgedrag is aangescherpt. Met een laadvolume van 594 liter komt deze ProCeed zeer dicht in de buurt van de praktische Ceed Sportswagon met diens 625 liter.

De tweede generatie Kia ProCeed komt met vier verschillende motoren. Zo is er de 1.0-liter T-GDi (120 pk / 172 Nm), 1.4-liter T-GDi (140 pk / 242 Nm) en de 1.6-liter CRDi diesel (136 pk / 320 Nm) voor de ProCeed GT Line en komt de ProCeed GT net zoals de Ceed GT met de 1.6-liter T-GDi (204 pk / 265 Nm). Naast de manuele versnellingsbak met zes verzetten staat de zeventraps DCT automaat op de optielijst.

Qua rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen volgt de Kia ProCeed uiteraard zijn Ceed en Ceed SW evenknie met ondermeer slimme cruise control (met filemodus), draadloze telefoonlader, 8” infotaimentsysteem met TomTom navigatie, High Beam Assist, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist with Forward Collision-Avoidance Assist, Blind Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Smart Parking Assist en automatisch remsysteem mét voetgangersherkenning.

De budget CLA nieuwe ProCeed is aanwezig op het Autosalon van Parijs, begin 2019 moet hij verschijnen bij de Belgische verdelers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...