Officieel: Renault Kadjar facelift (2018)

Officieel: Renault Kadjar SUV facelift (2018)Na drie succesvolle jaren (met 450.000 verkochte exemplaren) voorziet Renault de Kadjar SUV een grondige opfrisbeurt op diverse vlakken.

De vernieuwde Kadjar geniet van een gewijzigde grille met een breder/prominenter Renault logo en chroom accenten rondom, de LED dagrijverlichting volgt de rest van het moderne gamma met zijn C-vormige lijnen. Voor de achterlichten wordt er vanaf heden ook gebruikgemaakt van de zuinige/heldere LED technologie. In de personalisatiecatalogus staan er drie nieuwe kleuren (Oural Green, Iron Blue en Highland Grey) en twee nieuwe 17”/19” velgen.

Binnenin pakt Renault bij de vernieuwde Kadjar uit met een aangepaste boordplank, een groter (7”) infotainmentsysteem (R-Link2 met moderne connectiviteit), verbeterde kwaliteitsindruk en extra uitrustingsmogelijkheden (waaronder Alcantara of de nieuwe Black Edition). Dankzij betere zetels moet het comfort nog toenemen net zoals het praktische vernuft met de grotere beterhouders (zelfs voor flessen) en opbergvakken. De koffer biedt ruimte voor 472 liter bagage, met de achterbank plat (wat eenvoudig gaat met het Easy Break systeem) krijg je een zee van ruimte waar je objecten tot 2,5 meter kan vervoeren!

Onder de motorkap verwelkomen we hier de nieuwe 1.3-liter TCe benzinemotor (die samen met Mercedes werd ontwikkeld), hier goed voor 140 pk of 160 pk. Standaard gekoppeld aan een manuele transmissie maar optioneel ook te verkrijgen met de EDC automaat met dubbele koppeling. Inzake dieselmotoren moet/mag je hier kiezen tussen een Blue dCi 115 pk (manueel, op termijn ook EDC) of de state-of-the-art Blue dCi 150 pk (manueel, 4×2 of 4×4).

Renault zal de vernieuwde Kadjar SUV wereldkundig maken op het Autosalon van Parijs begin oktober, tegen het einde van het kalenderjaar zal hij bij de lokale verdeler staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...