Preview: BMW X3 M en X4 M (2018)

Preview: BMW X3 M en X4 M (2018)Tijdens het Duitse DTM raceweekend van 8-9 september tekenen de aankomende BMW X3 M en X4 M reeds present, het zij nog met (een minimale laag) camouflage!

Het economisch belang van de nieuwe generatie X3 SUV en X4 SAV (Sports Activity Vehicles, don’t ask…) is vandaag groter dan ooit en dus voorziet BMW deze voor het eerst van een volwaardige M Motorsport uitvoering. De grotere X5 en X6 gingen hun al voor en die konden we best smaken waardoor we het volste vertrouwen hebben in München.

Afgezien van de camouflage herkennen we direct het gekende BMW M recept dat bestaat uit een agressieve grille met grote(re) luchthappers (voor extra koeling), een vierdelige uitlaat, aantrekkelijk lichtmetaal en de nodige M badges rondom.

Technische details omtrent de X3 M en X4 M zijn schaars op dit moment al geeft BMW mee dat de M xDrive (uit de M5 Berline) hier in aangepaste vorm aanwezig is, onder de motorkap huist een gloednieuwe zes-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor. Vermoedelijk goed voor ongeveer 400 pk om de concurrentie uit Stuttgart / Affalterbach te kunnen bijbenen.

De échte onthulling van de BMW X3 M / X4 M zal niet lang meer op zich laten wachten (lees: nog voor 2019) met een marktlancering tegen de lente.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...