Officieel: Abarth 595 update (2018)

Officieel: Abarth 595 update (2018)Fiat schenkt het luidkeelse Abarth gamma een beperkte opfrisbeurt.

In navolging van de facelift van de reguliere Fiat 500 / 500C werd het Abarth gamma alreeds even onder handen genomen, nu was de tijd rijp aldus de Italianen om hier en daar de puntjes op de i te zetten. Tussen de lijnen door leest deze update dan ook voornamelijk om het volledige gamma te laten voldoen aan de strenge Euro 6D-TEMP uitstootnormen (cfr WLTP), wie goed kijkt ziet daarbovenop nog enkele nieuwigheden.

Zo groeit de luchthapper (in de neus) naar een iets groter/aggresiever formaat waardoor het motorblok meer koeling (+ 18%) krijgt, achteraan prijkt er een grote(re) spoiler. Zowel de 595, 595 Turismo, 595 Pista, 595 Competizione en 695 Rivale doet het vanaf nu met LED dagrijverlichting, optioneel zijn er Xenon lichtblokken te verkrijgen. In de kleurboek verwelkomen we Asfalto Grey (595 Turismo) en Adrenalina Green (595 Pista + 595 Competizione). De vernieuwde 595 Turismo doet het vanaf heden standaard met lederen zetels en het Urban Pack terwijl de Competizione vanaf november te bestellen is met een front splitter uit koolstofvezel!

Zeker interessant lijkt de verbeterde Record Monza Attivo uitlaat die in het verleden reeds een heerlijke soundtrack wist te produceren in het hogere toerentalbereik, nu is deze gezegend met een actieve klep die je kan openen/sluiten met behulp van de Sport knop binnenin.

Motorisch blijft alles bij het oude (1.4-liter T-Jet viercilinder benzine) voor de 595 (145 pk), 595 Turismo (165 pk), 595 Pista (160 pk), 595 Competizione (180 pk) en 695 Rivale (180 pk) waardoor het unieke/speelse weggedrag aanwezig blijft. Al dan niet in cabriovorm of voorzien van de optionele sequentiële versnellingsbak met schakellepels achter het stuur.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...