Officieel: Lexus RC facelift (2018)

Officieel: Lexus RC RC300h facelift (2018)Lexus voorziet de RC Coupé – die hier enkel te verkrijgen is als RC300h – van een subtiele facelift.

Na bijna vier jaar is de tijd rijp aldus Lexus dat de RC Coupé een opfrisbeurt krijgt, gezien de unieke vormgeving kon het voor ons wel nog aanblijven. Ergens delen de Japanners die mening blijkbaar gezien de beperkte visuele wijzigingen, wie goed kijkt ziet dat de LED dagrijverlichting nu (eindelijk) mooi geïntegreerd zijn in de lichtblokken en achteraan prijken er nieuwe lichtunits. In de kleurboek verwelkomen we Flare Yellow en Sky Blue naast negen andere mogelijkheden, de velgen blijven 19” groot.

Binnenin verfijnde Lexus het dashboard met een geborsteld oppervlak waar de bediening van de airco en audio huist, de analoge klok van de grote LC Coupé maakt hier tevens zijn opwachting. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan je een keuze maken uit diverse interieurdecoraties in allerlei kleuren.

Het Europese verhaal van de Lexus RC draait zo goed als volledig rond de 300h hybridemotor die nog steeds rekent op een 2.5-liter viercilinder benzinemotor en de nodige elektromotor. Goed voor een systeemvermogen van 233 pk en 211 Nm.

Tevens laten de luxueuze Aziaten weten dat de besturing en de motorrespons van de hybride-aandrijflijn ietwat aangescherpt werden. De vernieuwde RC300h is ook voorzien van nieuwe schokdempers met meer dempingskracht en stijvere ophanging wat ongetwijfeld resulteert in een verbeterd weggedrag.

Lexus presenteert de RC Coupé facelift op het Autosalon van Parijs begin oktober, tegen het einde van het jaar verwachten we hem in België. Prijzen liggen in de lijn van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...