Officieel: Fiat 500X facelift (2018)

Officieel: Fiat 500X facelift (2018)Na de opfrisbeurt voor de reguliere 500/500C en praktische 500L krijgt de funky Fiat 500X nu ook een nieuwe grille, extra gadgets en een nieuwe driecilinder benzinemotor.

Na een gezegende carrière van bijna vier jaar steekt Fiat de 500X, een compacte crossover, in het nieuw om hem de komende jaren nog steeds vlot te kunnen verkopen. Vooraan bemerk je een volledig nieuwe indeling van de lichtblokken die vanaf nu voorzien zijn van Full LED technologie, de hoekige mistlampen gaan nu rond door het leven. Achteraan zijn er tevens vernieuwde lichtblokken terug te vinden net zoals een andere bumper.

Binnenin zijn de verschillen iets minder (snel) zichtbaar maar wie goed kijkt/vergelijkt bemerkt een nieuw stuurwiel (met handige functietoetsen) en een aangepast instrumentenpaneel met andere tellers. Daartussen prijkt een digitale boordcomputer van 3,5 duim, in de optielijst staat er een betere 7” uitvoering. Het infotainmentsysteem geniet van de meest moderne Uconnect HD Live versie mét ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto zoals de 500X Mirror hem reeds voordeed.

Onder de motorkap van de Fiat 500X zit er nu – zoals bij de technisch gerelateerde Jeep Renegade – een 1.0-liter driecilinder benzinemotor, goed voor 120 pk en 190 Nm. Deze nieuwkomer is steevast voorzien van een manuele versnellingsbak met zes verzetten. Daarnaast is er de atmosferische 1.6-liter e-Torq benzine (110 pk) of 1.3-liter MultiAir (150 pk) waarbij die laatste te combineren is met de efficiënte TCT automaat met dubbele koppeling. Dieselen kan nog steeds met de 1.3-liter MultiJet (95 pk / 200 nm) of de 1.6-liter MultiJet (120 pk / 320 Nm) waarbij de zestienhonderd standaard met vierwielaandrijving en een 9-traps automaat komt!

Tegelijk met de visuele en motorische upgrade voorziet Fiat de nieuwe 500X tevens van nieuwe veiligheidsfeatures, gadgets en rijhulpmiddelen, denk aan verkeersbordenherkenning, slimme verlichting en Lane Assist (rijstrookassistentie).

De Fiat 500X is spoedig beschikbaar bij de Belgische verdelers in drie uitvoeringen (Urban, City en Cross) met elk eigen specifieke (visuele) kenmerken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...