Officieel: Ferrari 488 Pista Spider (2018)

Officieel: Ferrari 488 Pista Spider (2018)Met de gloednieuwe Ferrari 488 Pista Spider kan je dakloos hard gaan op het circuit!

De vijftigste cabrio in de 70-jarige geschiedenis van Ferrari is per direct een zeer begeerlijke, namelijk een dakloze versie van 488 Pista. De 488 Pista Spider is de moderne opvolger van de (gelimiteerde) 458 Speciale Aperta en in tegenstelling tot die spreekt Ferrari hier omtrent een Special Series ipv Limited Edition, we gaan er dus vanuit dat er meer dan 499 exemplaren het daglicht zullen zien.

Die krijgen allemaal een biturbo 3,9-liter V8-motor mee met 720 pk en 770 Nm, goed voor een 0-100 chrono van 2,85 seconden (!!) en topsnelheid van 340 km/u. Dat zijn identieke waarden als de 488 Pista in coupévorm, op de weegschaal valt de Pista Aperta wel 100 kg zwaarder uit. Dat verschil zit hem in de veranderde dakconstructie en elektrisch bedienbare hardtop desondanks het doorgedreven gebruik van lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel, Alcantara en aluminium.

Binnenkort start de productie van deze dakloze circuitracer (Pista is Italiaans voor circuit) en heeft de Lamborghini Huracan Performante Spyder eindelijk een ideale speelkameraad. Nu hopen dat Porsche écht werk maakt van die dakloze GT3! Prijsmatig zal de Ferrari 488 Pista Spider stevig uitvallen, reken op gemakkelijk 350.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...