Spyshots: Mercedes-AMG CLA 45 AMG (2019)

Spyshots: Mercedes-AMG CLA 45 AMG (2019)Opnieuw krijgen we een potente Mercedes CLA met AMG genen!

Drukke tijden daar in Stuttgart (Mercedes HQ) en Affalterbach (AMG HQ) met het grote aantal modellen die op afzienbare tijd in het nieuw worden gestoken. Een daarvan is de CLA, een strakke/compacte vierdeurs coupé (sport sedan aldus Das Haus) waarvan we hier de sportieve AMG uitvoering zien in camouflagekleren.

Ook de tweede generatie CLA deelt heel wat genen met de A-Klasse, zo ook in het geval van de A45 AMG en CLA45 AMG. We gaan er namelijk vanuit de bestaande 2.0-liter (met nu méér dan 400 pk) trouw op post blijft in combinatie met 4Matic vierwielaandrijving, de zeventraps automaat vervangen ze dan weer door een efficiënte(re) negentraps exemplaar zoals in de E63 AMG! Omtrent de toevoeging van elektrohulp (op een of andere manier) horen we diverse geruchten, anderzijds is 400 pk uit een tweeliter halen geen sinecure…

Met een dergelijk brok vermogen is er nog heel wat ruimte tussen de “normale” motoren en de CLA45 AMG, vermoedelijk krijgen we ook hier een AMG instapmodel in de vorm van een CLA35 AMG. Maar dergelijk pk-geweld moeten we pas eind 2019 verwachten, eerst moet de nieuwe CLA (en CLA Shooting Brake) het daglicht zien!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...