Spyshots: Mercedes-AMG GT R Roadster (2019)

Spyshots: Mercedes-AMG GT R Roadster (2019)Ook van de hardcore Mercedes-AMG GT R komt er blijkbaar een dakloze Roadster uitvoering!

Als topmodel binnen het reguliere AMG GT gamma laat de R zich gelden als dé straatlegale circuitracer met een aangepaste ophanging, krachtigere achtcilinder en een doelgericht dieet. Dankzij de integratie van diverse onderdelen van de AMG GT3 en GT4 raceversies is de AMG GT R tot heel wat in staat, zo ben je in 7 minuten 10 seconden rond de Nürburgring hiermee. Per direct sneller dan de 911 GT3, 918 Spyder en Ferrari 488 GTB, kwestie van deze sportieve Duitser naar waarde te kunnen schatten.

Omdat circuitrijden ongetwijfeld extreem belastend is na verloop van tijd werkt Mercedes blijkbaar aan een Roadster uitvoering van de AMG GT R, zo kunnen we toch afleiden met onderstaand prototype. Een beetje tegenstrijdige basisgedachte maar wie zijn wij om daarover te oordelen en met je haren in de wind kan je die luidkeelse 4.0-liter V8 nog beter aanhoren.

We verwachten de Mercedes-AMG GT R Roadster tegen 2019 in de showroom met minimaal 585 pk / 700 Nm en een 0-100 tijd van minder dan 4 seconden. Of je zoals bij de coupé ook een topsnelheid meekrijgt van 325 km/u is te betwijfelen, op de weegschaal verwachten we ook een kleine surplus gezien de benodigde verstevigingen.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT C Roadster!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...