Poll: Mercedes-AMG GT C vs Porsche 911 Carrera T (2018)

Poll: Mercedes-AMG GT C vs Porsche 911 Carrera T (2018)Welke van deze begeerlijke sportwagens is volgens jou de beste?

Op basis van duidelijk cijfermateriaal kan je perfect nagaan wie het snelst is of het minste weegt, vanaf je een eindoordeel moet maken op basis van uiteenlopende factoren als prijs, dure opties, bruikbaarheid, parcour en gepast rubber wordt het een pak moeilijker. Zo ook (opnieuw) deze poll waarbij de straffe Mercedes-AMG GT C in coupévorm het opneemt tegen de puristische Porsche 911 Carrera T.

Die laatste is een recentelijke toevoeging aan het brede gamma van het icoon uit Zuffenhausen die zich tussen de Carrera en Carrera S weet te nestelen. De Carrera T is met 370 pk ietwat krachtiger (+20 pk) en lichter (-20 kg) dan een reguliere 991 maar voornamelijk gefocust op een stevige portie rijplezier dankzij een manuele versnellingsbak met aangepaste afstelling. De jouwe vanaf 111.053 euro en daarvoor heb je geen achterbank!

Ook de Mercedes-AMG GT C doet het zonder achterbank (daarvoor moet je bij de AMG GT 4-deurs terecht), in de pikorde staat deze iets hoger gerangschikt tussen de S en de R topversie! De 4.0-liter V8 laat zich maar al te graag luidkeels horen en levert in optimale omstandigheden een gezonde 557 pk in ruil voor 153.307 euro (basisprijs).

Mercedes-AMG GT C vs Porsche 911 Carrera T

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...