Officieel: Opel GT X Experimental Concept (2018)

Officieel: Opel GT X Experimental Concept (2018)Met de GT X Experimental krijgen we alvast een preview van Opel’s toekomstige designrichting.

Na de overname door de PSA Group (Peugeot, Citroën, DS, Aixam, …) is het uitkijken geblazen hoe de Fransen Opel zullen positioneren in de toekomst. Met de GT X Experimental Concept krijgen we alvast een voorbode inzake design én hoe Opel wil omgaan met het mobiliteitsvraagstuk. Zo werd er reeds gecommuniceerd binnen het strategische PACE toekomstplan dat tegen 2024 elke Opel eveneens een elektrische evenknie moet krijgen naast klassieke benzine en diesel (?) motoren.

De meer dan vier meter lange Opel GT X Experimental Concept geeft alvast het goede voorbeeld met een zuiver elektrische aandrijflijn van 50 kWh. Dankzij inductieladen geniet je van snelle laadtijden en de designoefening kan (in theorie) bijna zelfstandig rijden (Niveau 3).

Designmatig zien we in de GT X Experimental Concept misschien wel al een klein stukje van de nieuwe generatie Corsa, Astra en Insignia, daarnaast herkennen we ook de GT Concept uit 2018 in SUV vorm. Niet onlogisch gezien de sterke interesse voor deze verhoogde carrosseriebouw.

Afspraak in 2020.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...