Spyshots: Ford Focus ST (2019)

Spyshots: Ford Focus ST (2019)Nu de nieuwe Ford Focus zijn weg heeft gevonden naar de Belgische showrooms kan er werk gemaakt worden van een snelle Focus ST uitvoering!

Na de legendarische Focus RS uit 2008 (mét vijfcilinder) en meest recente Focus RS uit 2016 is het natuurlijk uitkijken geblazen naar de aankomende RS uitvoering. Maar alvorens het zover is krijgen we eerst nog een hete ST versie van Ford’s compacte middenklasser, in tegenstelling tot zijn voorganger zal de dieselversie geschrapt worden. De stoere vormgeving (scherpe grille, brede heupen, grote velgen, subtiele spoiler en dubbele uitlaat) blijft uiteraard wél behouden net zoals een potente benzinemotor in het vooronder.

Dat wordt vermoedelijk een 2.0-liter viercilinder met meer dan 250 pk om zijn voorganger – én concurrenten – toch iets of wat te overklassen. Prototypes van de nieuwe Ford Focus ST ondergaan momenteel het betere testwerk op de Nürburgring, kwestie van de rijdynamiek van de nieuweling perfect op punt te hebben.

We verwachten de nieuwe Ford Focus ST begin 2019 én dan kunnen we écht uitkijken naar een nieuwe Focus RS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...