10 miljoenste Ford Mustang is een feit!

10 miljoenste Ford Mustang is een feit!De iconische sportwagen uit de USA viert een indrukwekkende mijlpaal na 54 jaar productie!

In ’64 werd de allereerste Ford Mustang (een cabrio!) gebouwd met een 164 pk sterke V8 in het vooronder. Al snel werd de Amerikaanse bolide razend populair met torenhoge verkoopcijfers als gevolg! Ook in films, reclamespots en billboards is de Mustang een graag geziene gast, Ford ziet hem intussen zelfs als “een cultureel icoon dat wereldwijd inspireert tot onafhankelijkheid en optimisme”. Waarvan akte!

De 10 miljoenste geproduceerde Ford Mustang is logischerwijs een eerbetoon aan zijn allereerste voorganger. Beiden zijn voorzien van een witte Wimbledon White koetswerkkleur, zwart interieur, stoffen Cabriolet dakconstructie en een V8 in het vooronder, vandaag de dag wel 460 pk sterk.

De zesde generatie Ford Mustang is sinds 2015 opnieuw in Europa te verkrijgen via de reguliere Ford verdeler, meer dan 35.000 exemplaren werd er hier reeds verkocht. België doet het inzake Mustang verkoop nog eens extra goed!

De vernieuwde Ford Mustang is de jouwe vanaf 39.000 euro (2.3 EcoBoost), voor die heerlijke 5.0-liter V8 in de Mustang GT ben je minimaal 46.000 euro kwijt. Voor de dakloze Convertible vraagt Ford nog eens 4.500 euro extra.

10 miljoenste Ford Mustang is een feit!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...