Poll: BMW M140i vs Audi RS3 vs Volkswagen Golf R

Poll: BMW M140i vs Audi RS3 vs Volkswagen Golf RWelke potente (vierwielaangedreven) Duitser geniet jouw voorkeur?

Daar waar de BMW 1-Reeks, Audi A3 en Volkswagen Golf hun degelijkheid meermaals bewezen hebben kunnen hun sportieve(re) derivaten ook nog eens terugvallen op een iets spannender weggedrag en het nodige vermogen om snel(ler) van A naar B te gaan. Moeten kiezen tussen een RS3 Sportback, M140i en Golf Variant R (wegens de onbeschikbaarheid van een Golf R hatchback) lijkt dan ook geen gemakkelijke keuze, gelukkig staan onze Britse collega’s van Lovecars – inclusief Tiff Needle (ex Fifth Gear)! – paraat om ons te helpen.

De Audi RS3 Sportback (vanaf 56.466 euro) heeft een 2.5-liter TFSI vijfcilinder in het vooronder met 400 pk, de technisch gerelateerde Volkswagen Golf R (vanaf 43.280 euro) doet het op zijn beurt met een 2.0-liter TSI viercilinder met ‘slechts’ 310 pk. De strafste BMW 1-Reeks, de M140i (vanaf 45.550 euro) rekent op de bekroonde 3.0-liter zes-in-lijn. Hier goed voor 340 pk en voorzien van xDrive vierwielaandrijving (+ 1.000 euro), misschien niet onlogisch met het mindere weer in Engeland.

Lees hier onze rijtest met de BMW M140i!
Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf R!
Lees hier onze rijtest met de Audi RS3 Berline!

Poll: BMW M140i vs Audi RS3 vs Volkswagen Golf R

View Results

Laden ... Laden ...


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...