Opel Insignia krijgt een 200 pk sterke 1.6 Direct Injection Turbo benzinemotor!

Opel Insignia krijgt een 200 pk sterke 1.6 Direct Injection Turbo benzinemotor!Het Duitse vlaggenschip krijgt een nieuwe topmotorisatie die zich met 200 pk net onder de Insignia GSi uitvoering zal nestelen.

Na meer dan 150.000 bestellingen voor de nieuwe Insignia breidt Opel het motorengamma opnieuw uit. Na de 260 pk / 210 pk sterke Insignia GSi volgt er nu een krachtige viercilinder benzinemotor met 200 pk / 280 Nm (145 g/km CO2). Vanaf deze zomer is de 1.6-liter Direct Injection Turbo verkrijgbaar voor de Insignia Grand Sport, Insignia Sports Tourer en Insignia Country Tourer met de keuze tussen een handgeschakelde zesbak of automaat met evenveel verzetten.

Met de nieuwe benzinemotor kan je een 0-100 sprint trekken in 7,7 seconden en is een topsnelheid mogelijk van 235 km/u! Dit bij een theoretisch verbruik van 6,3 liter benzine per 100 km voor de Insignia Grand Sport uitvoering. Interessant is de aanwezigheid van een gesloten benzineroetfilter die de schadelijke uitstoot tot een minimum weet te beperken!

Wanneer de verkoop van de 1.6 Direct Injection Turbo van start gaat, wordt er ook meteen een nieuwe generatie Multimedia en Multimedia Navi Pro infotainmentsystemen uitgebracht. Die systemen bieden moderne functies in een stijlvol (en intuïtief) geheel.

De instapprijs voor de Opel Insignia Grand Sport 1.6 Direct Injection Turbo met handgeschakelde versnellingsbak bedraagt € 36.700 inclusief btw.

Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia Grand Sport!
Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...