Officieel: Suzuki Vitara facelift (2018)

Officieel: Suzuki Vitara facelift (2018)De kleurrijke Suzuki Vitara crossover geniet na vier jaar van een opfrisbeurt!

In een ver verleden was de (Grand) Vitara een avonturier pur sang, sinds de laatste generatiewissel in 2014 trekt de Japanner meer te kaart van de toegankelijkheid, compactheid én doorgedreven personalisatie.

Aan de buitenzijde herkennen we (met een scherp oog) een bijgewerkte grille, nieuwe bumpers rondom met imposante LED (dagrij)verlichting en twee nieuwe mogelijkheden inzake koetswerkkleuren. Binnenin werd het dashboard wat opgefrist met betere materialen én een vernieuwd infotainmentsysteem.

Onder de motorkap verdwijnt de atmosferische 1.6-liter benzinemotor en verwelkomen we de 1.0-liter driecilinder BoosterJet mét turbo, hier goed voor 112 pk en 170 Nm! Daarboven situeert de 1.4-liter BoosterJet (eveneens met turbokracht) met 140 pk / 220 Nm. Beide benzinemotoren zijn optioneel te combineren met AllGrip vierwielaandrijving. Omtrent de 1.6-liter DDIS dieselmotor zwijgt Suzuki momenteel in alle talen, benieuwd of deze geschrapt zal worden uit het aanbod.

Naast opgewaardeerde looks, een meer verzorgd interieur en nieuwe/efficiëntere motoren krijgt de Suzuki Vitara facelift diverse rijhulpmiddelen (optioneel) mee zoals Dual Sensor Brake Support, Lane Departure Warning & Prevention, Rear Cross Traffic Alert, verkeersbordenherkenning en dodehoekdetectie. Daarmee is hij naar eigen zeggen de meest geavanceerde Suzuki ooit!

Tegen de herfst verwachten we deze Vitara bij de Belgische Suzuki verdeelpunten, prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...