Officieel: Skoda Karoq Scout (2018)

Officieel: Skoda Karoq Scout (2018)In navolging van de Kodiaq Scout en Octavia Scout lanceert Skoda eveneens een avontuurlijke(re) versie van de compacte Karoq SUV!

Gezien de immense populariteit van SUV’s in alle geuren en kleuren voorziet Skoda een nieuwe variant van de recente Karoq SUV. De Karoq Scout volgt hetzelfde recept als zijn avontuurlijke naamgenoten, aan de buitenzijde is hij eveneens voorzien van extra bescherming rondom, getinte ruiten, Scout logo’s rondom, zilverkleurige spiegelkappen en 18″ lichtmetalen velgen. Optioneel kan je ook 19″ exemplaren verkrijgen!

Binnenin krijg je exclusieve zetels (mét Scout inscriptie), lederen stuurwiel met functietoetsen, een digitale tellerpartij en LED ambianceverlichting. Daarnaast voorziet de Tsjechische constructeur een bruine decoratieve afwerking met (imitatie?) hout voor de deurpanelen. Aan de praktische inborst werd er niet geraakt, de Skoda Karoq Scout slikt dus nog steeds 479 liter (maximaal 1.810 liter) en biedt een goede zichtbaarheid rondom dankzij de hoge(re) zitpositie.

Motorisch is de Karoq Scout te verkrijgen met de 150 pk sterke 1.5-liter TSI benzinemotor of de 2.0-liter TDI diesel (150 pk of 190 pk). Qua transmissie is er keuze uit een manuele zevenbak of een 7-traps DSG automaat, beiden komen steevast met vierwielaandrijving!

Begin oktober zal Skoda de Karoq Scout officieel onthullen op het Autosalon van Parijs, later dit jaar verschijnt hij bij de Belgische verdelers. Prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Lees hier onze eerste rijtest met de Skoda Karoq SUV!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...