Spyshots: Porsche Cayenne Coupe SUV (2019)

Spyshots: Porsche Cayenne Coupe SUV (2019)Ook Porsche ziet blijkbaar brood in een premium Sport Utility Coupé (een sportieve SUV met aflopende daklijn) op basis van de nieuwe Cayenne. Waarvan akte!

In het verleden presenteerde Porsche de Mission E Cross Turismo Concept die zich eventueel kon gaan vertalen in een zuiver elektrische crossover met aflopende daklijn, nu ziet het er naar uit dat er ook een SUV Coupé versie van de nieuwe Cayenne zal komen. De geruchten daaromtrent gaan al lang(er) de ronde maar nu rijden er ook prototypes rond met beperkte camouflage, de onthulling zou iets voor het Autosalon van Genève in maart 2019 kunnen zijn.

Zo extreem (lees: bont) als de Mercedes GLE Coupé en BMW X6 zal Porsche het overduidelijk niet maken, ze volgen eerder hun VAG collega’s van Audi en Lamborghini met respectievelijk de sportieve Q8 SUV en de Urus. Motoren, rijhulpmiddelen, gadgets en dergelijke komen hoe sowieso rechtstreeks over van de reguliere Cayenne, al verwachten we wel dat Zuffenhausen deze Cayenne Coupé hoger zal gaan positioneren zonder instapversies.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...