Preview: Toyota Supra (2019)

Preview: Toyota Supra (2019)De onthulling van de nieuwe Toyota Supra, de langverwachte sportwagen van de Japanners, komt nu écht wel dichterbij!

Al enkele jaren werkt Toyota aan een opvolger voor de legendarische Supra die tussen ’78 en ’02 de nodige faam creëerde voor de Japanse autoconstructeur. Daarvoor werken ze nauw samen met BMW die de technische basis daarvan zal aanwenden voor de aankomende Z4 Roadster. Toch zouden beide wagens voldoende eigenheid bevatten op de verschillende koetswerkbouw (coupé vs cabrio) na.

De nieuwe Toyota Supra blijft trouw aan zijn erfgoed wat impliceert dat er een voorin geplaatste zescilinder-in-lijn benzinemotor (met 340 à 360 pk) en achterwielaandrijving present tekent. Na de reguliere Supra versie volgt er normaliter ook een GAZOO/GRMN raceversie, op het Goodwood Festival of Speed zullen prototypes van beiden aanwezig zijn voor een eerste publieke verschijning. Op een volledige onthulling is het nog even wachten, het model zal maar te koop zijn in 2019. Toch kringen we op die manier alvast een goed zicht op wat we mogen verwachten.

Preview: Toyota Supra (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...