Officieel: Fiat 500 Spiaggina ’58 special edition (2018)

Officieel: Fiat 500 Spiaggina '58 special edition (2018)Fiat viert ook dit jaar de verjaardag van de legendarische Cinquecento met een special edition, deze keer als eerbetoon aan de befaamde 500 Jolly Spiaggina!

Wie in de zomer van ’58 een dakloze Fiat 500 Jolly Spiaggina ter beschikking had mag gerust aanzien worden als een invloedrijk persoon, zeker als je daarmee vertoefde in mondaine badsteden als Capri, Cannes of Monaco. Bij de Fiat 500 Jolly Spiaggina werd bijna de volledige dakconstructie weggewerkt waardoor je in optimale omstandigheden van het zomerse klimaat kon genieten, met slechts 22 pk ter beschikking lijkt dat nog niet zo’n slecht idee…

Zestig jaar na de onthulling van die Italiaanse zonneklopper viert Fiat de verjaardag van de Vijfhonderd (4 juli ’57) met een 500 Spiaggina ’58 special edition op basis van de vernieuwde 500C. Jammer genoeg blijft de dakconstructie volledig intact, wel kan de jarige terugvallen op stijlvolle designkenmerken en een rijkelijke standaarduitrusting naast de gelimiteerde productie van slechts 1.958 stuks. Wederom een verwijzing naar het geboortejaar van de Fiat 500 Jolly Spiaggina.

De 500 Spiaggina ’58 special edition is gezegend met een knappe Volare Blue lakkleur, beige softtop, witte accenten en 16″ lichtmetalen vintage velgen. Dit exclusieve kleurenschema krijgt nog meer flair met de zijdelingse beschermstrips met 500-logo, de verchroomde buitenspiegels, de vintage logo’s en een uniek Spiaggina ’58 opschrift achteraan.

Ook binnenin blijft Fiat trouw aan dezelfde klasse en elegantie van weleer met opnieuw een blauw/wit/grijze/beige kleurcombinatie. Naast de nodige logo’s draait het hier toch voornamelijk om de riante basisuitrusting met moderne connectiviteit zoals Apple CarPlay / Android Auto, het Uconnect 7″ HD LIVE infotainmentsysteem met TomTom navigatie, DAB radio, automatische airco, parkeersensoren (achteraan) en een 7″ TFT boordcomputer.

De Fiat 500 Spiaggina ‘58 is vanaf heden te bestellen, steevast met de 1.2-liter benzinemotor (69 pk) en manuele versnellingsbak.

Om deze Cinquecento festiviteiten extra kracht bij te zetten voorzagen Garage Italia (onder leiding van Lapo Elkan) en Pininfarina tezamen de “Spiaggina by Garage Italia” concept als ultiem eerbetoon aan de originele Spiaggina. Zo krijg je een dakloze creatie in de Volare Blue en Perla White zomerkleuren met bijpassende interieurbekleding. Daarnaast werd de achterbank gestript en krijg je een vloer uit kurk (teakhout imitatie) in de plaats, tevens werden er twee designzetels voorzien en is voorruit verlaagd. Serieproductie kan rechtstreeks besproken worden met Garage Italia Customs!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...